Din webbläsare är föråldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

Aktuellt

Colt_greens_insp.jpg

Glad Midsommar!

Skandiform håller stängt under Midsommarafton den 23 juni. Då firar vi med traditionsenlig sommarmat och dans runt midsommarstången.

På måndag den 26 juni är vi tillbaka igen!

Glad Midsommar!

2017-06-22

3 days of design

3 days of design

3daysofdesign är Köpenhamns årliga designevent med mer än 70 deltagande showrooms. Besökare inbjuds till att mellan 1-3 juni ta del av utställningar, events, produktlanseringar och design talks. Genom fri transport via buss och båt är det lätt att ta sig mellan olika showrooms. 

Anmälan och mer information finns på http://3daysofdesign.dk

Vi på Skandiform finns på plats i showroomet på Gammel Strand 40.
Torsdag kl.10-19
Fredag kl.10-16
Lördag kl.10-14

Hoppas att vi ses!

2017-05-17

News2017.jpg

Produktnyheter 2017

Med årets nyheter presenterar vi fyra exempel på hur begåvade designers skapar möbler som för tankarna till naturens fulländning: En skog, ett böljande landskap, en skön viloplats och sist men inte minst; tystnad. 

Deep Forest ljusabsorbent design: Nina Jobs
En effektiv ljudabsorbent, som är lättplacerad och har en fyllning av återvunnen textil.Den diskreta designen lever medvetet upp till talesättet att man inte ser skogen för alla träd; det här är rummets bakgrund, inte huvudnumret.
”Det rapporterande skogsmotivet är framtaget för att spegla Skandiforms aura och skapar en funktionell bakgrund i den offentliga miljön.” /Nina Jobs

Isa sittpall design: Louise Hederström
Isa är en generös sittmöbel som för tankarna till ett böljande landskap med skiftningar i både höjd och form. Det lilla bordet fungerar både som stöd och avställningsyta.
”Namnet Isa kommer från isaritm, den kurva som används på topografiska kartor för att beskriva höjdskillnader. Jag hämtar ofta inspiration från naturen, den är ett föredöme för kombinationen skönhet och funktion.” /Louise Hederström

Phaze fåtölj design: Karim Rashid
En omfamnande fåtölj som bjuder på en generös personlig yta. Flera sammankopplade skapar en vacker böljande form.
”Jag hade tankar på en form som omfattar min filosofi om sensuell minimalism och repetition. Fåtöljen Phaze blev resultatet!” / Karim Rashid

deciBel design: Ruud Ekstrand
Trä i kombination med ett ljudabsorberande material ger en bekväm stol som bidrar till en lika bekväm miljö, utan onödiga störande ljud. Två olika färger på stommen, tre modeller och oändliga variationsmöjligheter.
”Största möjliga tysssstnad… Ibland är just en ovanligt tyst klassiker precis vad man behöver.” /Ruud Ekstrand

2017-02-07

deciBel_SFF

Stockholm Furniture Fair

Välkommen till Stockholm Furniture Fair 2017 och oss på Skandiform!

Vi finns i monter A 27:18 där vi visar årets nya produkter i stolt samarbete med våra formgivare. Nya samarbeten för året är Nina Jobs, Karim Rashid och Louise Hederström! 

Mässan är öppen 7 - 11 februari
Tis-fre 9-18
Lör 10-17

Mingla med oss och våra formgivare på After work tisdag-fredag från kl.16.00.

Varmt Välkommen!

2017-01-30

Flower_detail.jpg

Summer holiday

Skandiform håller stängt för semester under v.28-30 (11-29 juli).

Under tiden kan du hålla dig uppdaterad genom att följa oss på Facebook, Instagram samt vår blogg.
 
Vi önskar dig en skön och avkopplande sommar!

2016-06-27

SMDW.jpg

Swedish Midsummer Design Weekend

Den 30 juni-2 juli sätts full fokus på svenska designmöbler när den årliga exportsatsningen Swedish Midsummer Design Weekend återigen genomförs.

Tongivande europeiska arkitekter gästar Stockholm för ett unikt smakprov på svensk design och livsstil. I satsningen medverkar Skandiform i samarbete med 15 andra designmöbelföretag.

Läs mer på www.smdw.se

2016-06-20

Designers corner.jpg

Designers Corner OSLO, 21-22 april

Under två dagar öppnas dörrarna till 4 stora showrooms i Oslo och arkitekter från hela Norge bjuds in för att inspireras. 

Kom till Skøyen Designcenter och träffa oss och ta en titt på årets nya produkter!

2016-04-19

Motesplats.jpg

Film från Stockholm Furniture Fair

Hade du inte möjlighet att besöka möbelmässan i år? Vill du ta en närmare titt på vår monter och höra formgivarna berätta om årets produktnyheter? Titta på vår film från Stockholm Furniture Fair!

2016-04-12

Vårvisning_L6_2016.JPG

Vårvisning på Studio L6

Nu är det vår igen...i alla fall på Studio L6!

Torsdagen den 10 mars finns alla utställare på plats med spännande nyheter från årets möbelmässa.

Du kan välja att komma på lunch 11.30 - 13.30
eller lite mat på kvällen från 17.00
Naturligtvis står kaffet framdukat hela dagen.

 

Varmt välkommen!

2016-03-03

Aktuellt SFF

Produktnyheter 2016

Får vi lov att presentera sex starka nyheter för 2016.

CURL by Jonas Lindvall
CURL är en helt ny produktfamilj med stark karaktär och genomgående runda, mjuka former. Familjen, som består av fåtölj och bord, passar perfekt i alla miljöer med behov av en annorlunda loungegrupp. Intrycket förstärks av de vackra naturliga materialen såsom ben i ek eller ask och bordsskivor i ek, ask eller marmor. Serien har alla förutsättningar att bli en ny tidlös klassiker.

MY by Joe Doucet
MY är resultatet av ett nytt samarbete med den amerikanske formgivaren Joe Doucet. MY är en flexibel produktfamilj som gör det möjligt att skapa rum i rummet. Serien, som består av soffa, fåtölj, bänk, skärm, lampa och bord, passar perfekt som avdelare i loungemiljöer, mötesrum eller exempelvis bibliotek. De många tillbehören gör möblerna enkla att förändra, utveckla och växa med. Stommen är i lackat stål, rygg och sidor är i mesh, ett tyg med teknisk struktur som skärmar av utan att vara heltäckande.

PRIMO by Stefan Borselius
PRIMO är en eftertraktad och välkänd serie från Skandiform med fokus på komfort och tilltalande detaljer. Stolen är lika vacker att beskåda såväl framifrån som bakifrån med sina flärdfullt feminina drag. Nu finns stolen även med snurrstativ i polerad aluminium på hjul. Serien kompletteras även med en modell med hög rygg. Båda nyheterna erbjuder samma goda ergonomi och utförs i lika exklusiva material som grundversionen. 

MATSUMOTO by Claesson Koivisto Rune
MATSUMOTO är ett helt nytt bord med annorlunda form för cafémiljöer. Bordet är avsett för två personer men när det placeras kant mot kant bildas ett spännande långbord med tydlig platsindelning. Bordsskivan är i vit eller svartbetsad ask. Pelare och fotplatta finns att få i vitt eller svart. Bordet har fått sitt namn efter den stad nordväst om Tokyo i vilken Claesson Koivisto Rune ritade en flaggskeppsbutik med tillhörande café vars inredning erhöll det internationella designpriset German Design Award 2015.

NAGANO by Claesson Koivisto Rune
NAGANO är en stilren och sofistikerad klädhängare i svart eller vitt. Perfekt för avhängning av jackan eller kavajen på kontoret eller i mötesrummet. Klädhängaren har fått sitt namn efter det län i Japan där staden Matsumoto ligger i vilken Claesson Koivisto Rune ritade en flaggskeppsbutik med tillhörande café vars inredning erhöll internationella designpriset German Design Award 2015.

DELI by Thomas Pedersen
DELI är en framgångsrik och prisbelönt möbel från Skandiform, balanserande på gränsen mellan stol och fåtölj. DELI, som med sitt organiskt formade sittskal står för det komfortabelt annorlunda, växer nu som familj med tre nya stativ; ett sofistikerat medstativ, ett kraftigare CL-stativ och ett enklare benstativ. DELI mottog utmärkelsen Red Dot Award 2014 i kategorin ”Best of the Best”.

2016-02-09

SFF2016.jpg

Stockholm Furniture Fair

Välkommen till Stockholm Furniture Fair 2016 och oss på Skandiform!

Vi finns i monter A 27:12 där vi visar årets nya produkter i stolt samarbete med våra formgivare Jonas Lindvall, Stefan Borselius, Claesson Koivisto Rune, Thomas Pedersen och det helt nya samarbetet Joe Doucet.

Montern, som för tredje året i rad är ritad av Claesson Koivisto Rune, ger oss en känsla av brutalistisk arkitektur...

Mässan är öppen 9 - 13 februari
Tis-fre 9-18
Lör 10-17

Mingla med oss och våra formgivare på After work tisdag-fredag från kl.16.00.

Varmt Välkommen!

2016-01-27

UNHCR_BANNER_255x400px_GAVOR.jpg

God Jul & Gott Nytt År!

Vi på Skandiform gör vad vi kan för att underlätta livet för de människor som är på flykt. Förutom att ge UNHCR en gåva, har vi nyligen bidragit till möblering av en flyktingboende i Kristianstad.

Under jul- och nyårshelgen har vi stängt 23/12 - 3/1.

Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2015-12-01

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×