2013

 • 04-12-2013

  God Jul och Gott Nytt År!

  Vi har valt att inte skicka ut julkort, istället ger vi Läkare utan gränser en gåva.

  Under jul- och nyårshelgen har vi stängt 23/12 - 6/1.

  Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 • 16-10-2013

  Objecthood -Charlotte Elsner & Cecilia Dreyfert

  Charlotte Elsner (Skandiforms formgivare) och Cecilia Dreyfert från Objecthood har fått ett hedersomnämnande i Stockholms Stads arkitekttävling "Mobila Paviljonger" med sitt bidrag "Guldklimp".

  Tävlingen initierades av Stockholms Stad i samarbete med Sveriges Arkitekter. Målet var att utveckla en prototyp för stadens mindre byggnader - så som gatukiosker, uteserveringar och informationskurer - som kunde vitalisera Stockholms offentliga rum med inspirerande utbud, funktion och estetik.

  Guldklimp är en gyllene kub vars hölje av glänsande metall öppnas upp lokalt framför dörrar och fönster när verksamheten är igång. Fodralet kommer i 3 varianter - hel, skuren och sned - vilka kan kombineras till paviljonger med olika placering, storlek och innehåll.

  Ur juryns utlåtande: "En intressant solitär, ett objekt med tydlig form. Som ett showroom eller en utställningshall fungerar paviljongen utmärkt".

 • 09-09-2013

  Kinnarpskoncernen väljer Möbelfakta

  Det finns en mängd olika certifiering- och märkningssystem för miljö, hållbarhet och kvalitet inom möbelbranschen. För att öka tryggheten för kunderna och underlätta produktutvecklingsarbetet, väljer nu Kinnarps, Materia, NC Nordic Care och Skandiform att fokusera på en märkning i Sverige – Möbelfakta. Ett val som kommer sig av att Möbelfakta täcker både kvalitet, miljö och socialt ansvar, vilket ligger helt i linje med Kinnarpskoncernens hållbarhetsarbete.   

  En som varit med i processen att vaska fram ett certifierings- och märkningssystem som hela Kinnarpskoncernen kan anamma är Tomas Ekström, Kinnarps hållbarhetschef. Han förklarar valet såhär:

  -Att arbeta med flera olika system med krav som tangerar varandra är oerhört kostsamt. Vi gjorde därför en undersökning på marknaden för att se om det fanns någon certifiering som täcker många områden och som samtidigt har den kravbild som våra kunder önskar. Möbelfakta var den certifiering som bäst motsvarade våra förväntningar och våra kunders krav, därför föll valet på dem.

  Möbelfakta introducerades redan 1972 på marknaden. Under årens lopp har märkningen förändrats till att omfatta fler delar och 2011 kom den senaste uppdateringen då också de sociala aspekterna togs med.  Möbelfakta arbetar under parollen ”Du skall veta vad du köper” och ställer krav på allt från hur möbeltillverkningen sker, vilka tillsatser som tillförs, hur säker produkten är, att ytorna lever upp till förväntad kvalitet till att de mänskliga rättigheterna stödjs och respekteras. Möbelfakta jobbar med en av marknadens bredaste kravbilder i syfte att kunden ska känna sig trygg i sitt köp.

  Konkret innebär detta val att Kinnarps, Materia, NC Nordic Care och Skandiform nu kommer att märka en mängd produkter med Möbelfakta. Flera av Kinnarps produkter är redan märkta, såsom det populära Serie [P]-bordet med sitt-stå funktion samt hela soffserien Scandinavia. Materia har bland annat märkt fåtöljerna Roscoe och Bone samt bordet Centrum och några av de märkta produkterna som återfinns i Skandiforms sortiment är fåtöljen Flex lounge, soffan Nonstop samt stolen Pompidoo, Även NC Nordic Care har en märkt möbel med bordet Matti. Fullständiga förteckningar över märkta möbler finns tillgängliga på Möbelfaktas hemsida samt hos respektive företag.

  -Målet är att kunderna ska kunna inreda hela kontor med certifierade möbler. Än så länge är vi i startgroparna för detta arbete, planen är dock att koncernens produkter som lanseras under 2014 ska vara märkta, säger Tomas Ekström.   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Hanna Olofsson, kvalitet- och miljösamordnare Skandiform AB Telefon: +46 (0)44 855 81, E-mail: hanna.olofsson@skandiform.se

 • 04-09-2013

  Vision 13

  Skandiform ställer ut på Vision 13 på Chalmers i Göteborg den 5 september och på Form/Design Center i Malmö den 12 september.

  Vi har med oss årets nyheter. Välkommen!

 • 04-09-2013

  Designers Saturday 2013

  Den 7-8 september går Designers Saturday av stapeln i Oslo!

  Under dessa dagar är du extra välkommen till oss på Skøyen Designcenter, där vi och våra möbler finns representerade.

   

 • 24-06-2013

  Socialt ansvarstagande

  År 2012 påbörjade vi ett omfattande arbete med att besöka våra leverantörer för att kommunicera och diskutera frågor som berör arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och korruption.
  Genom uppföljning och åtgärdsprogram är vårt mål att se en ständig förbättring inom dessa områden, hos våra leverantörer.

  Vi har även i år genomfört en Hållbarhetsanalys tillsammans med Askengren konsulter.
  Hållbarhetsanalysen ger en indikation över vilka områden i ISO 26000 standarden som organisationen har behandlat på ett systematiskt sätt och var organisationen har störst möjlighet till förbättringar.

  Resultatet från Hållbarhetsanalysen påvisar att våra styrkor finns inom områdena verksamhetsstyrning, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och konsumentfrågor. Detta stämmer väl överens med det arbete vi har påbörjat tillsammans med våra leverantörer.

  Om du vill veta mer om vårt hållbarhetsarbete, tveka inte att kontakta oss!

 • 20-06-2013

  Sommar

  Skandiform håller stängt för semester 8-26 juli. 

  Vi önskar er alla en skön sommar!

   

  Följ oss gärna på facebook Facebook

 • 14-06-2013

  Designrea

  I sommar dyker det upp ett unikt tillfälle att fynda Skandiform-möbler till starkt reducerade priser!

  Den 10-12 juli kl. 08.00 öppnar vi upp portarna för årets rea! Välkommen att fynda bland prototyper, utställningsexemplar, returer, foto-exemplar, 2:a sortering och nyproducerat.

  Du hittar oss i Åhus, precis intill Ateljé Lyktans lokaler (följ skyltningen).

  Vi håller öppet kl. 08.00-18.00 onsdag till fredag. Välkommen!

 • 18-04-2013

  Arbetsmiljöcertifiering

  Skandiform har nyligen blivit certifierade inom arbetsmiljö enligt OHSAS 18001.

  Sedan tidigare har Skandiform även certifieringar inom miljö enligt ISO 9001 och kvalitet enligt ISO 14001.

   

  Symbol certifieringar

   

  Klicka här för att läsa våra policies inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

  Klicka här för att ladda hem våra certifikat.

   

 • 21-03-2013

  Milano, Superstudio Più, monter C:7 höst

  Milano baksida sv

   

 
12