Din webbl�sare �r f�r�ldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

23 mars 2017, Skandiform

Årets intressanta möbelnyheter

Årets_intressanta_möbelnyheter.jpg


Efter ett intensivt utvecklingsarbete var det åter dags för oss på Skandiform att presentera ett antal nyheter vid årets Stockholm Furniture & Light Fair. I år var de fyra till antalet. Med tanke på den positiva feedbacken från besökarna på mässan får vi beteckna våra nyheter som väl mottagna.

Intressanta möbelnyheter
Årets nyheter har alla sin anknytning till naturen, den första i form av skogen, den andra i form av böljande landskap, den tredje i form av en skön viloplats och den fjärde med fokus på tystnaden. Alla utom en är framtagna i samarbete med nya formgivare som vi inte arbetat med tidigare vilket gör det ännu mer spännande.

PHAZE by Karim Rashid
PHAZE är det spännande resultatet av ett nytt samarbete med Karim Rashid, en av vårt tids mest tongivande designers med över 3000 produkter i produktion, varav 300 är prisbelönta, i 40 olika länder. Karim flirtar gärna med andra genrer såsom musik, konst och mode för att tänja på gränserna. Med PHAZE har han skapat en omfamnande fåtölj som bjuder på en generös personlig yta och som sammankopplade skapar en vacker böljande form. Fåtöljen har antingen fast eller snurrbar bas.

DEEP FOREST by Nina Jobs
DEEP FOREST är en effektiv ljudabsorbent, som är enkel att hänga upp med hjälp av magneter. Den är lättplacerad och har en fyllning av återvunnen textil. Namnet kommer av att produkten inspirerats av den tysta behagliga känslan som du återfinner i en djup skog. Därav även det trädliknande motivet. Det kvadratiska formatet (50x50 cm) gör den enkel att duplicera och anpassa i antal efter rummets storlek. DEEP FOREST är framtagen i samarbete med Nina Jobs, en internationellt erkänd formgivare som låter sin design spänna över allt från små inredningsdetaljer till tapeter, kläder och möbler.

deciBel by Ruud Ekstrand
Tystnaden är i fokus även när det gäller nästa nyhet, deciBel. DeciBel är en stol i trä som kombinerats med ett ljudabsorberande material för att skapa en bekväm stol som bidrar till en komfortabel miljö, utan onödiga störande ljud. DeciBel är staplingsbar och kan kopplas samman med ett stabilt och stilrent kopplingsbeslag i aluminium. Stolen är framtagen av Ruud Ekstrand, en av Sveriges mest etablerade designers, som har en unik känsla för smarta, funktionella och flexibla lösningar för det offentliga rummet.

ISA by Louise Hederström
Inspirationen till nästa nyhet kommer från naturens förmåga att kombinera skönhet och funktion. ISA är en generös sittmöbel som för tankarna till ett böjande landskap med skiftningar i både höjd och form. En rofylld mötesplats för fria tankar. Namnet ISA kommer från isartm, den kurva som används på topografiska kartor för att beskriva höjdskillnader. Till sittmöblen finns ett litet bord som fungerar både som stöd och avställningsyta. ISA är framtagen av Louise Hederström, en designer som spänner över ett brett område med att från inredningsdetaljer till möbler och mattor. Produkterna bär ofta ett spår av hennes lekfullhet och inspiration från naturen.

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
; ;