Din webbl�sare �r f�r�ldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

4 september 2017, Skandiform

Designers Saturday 8-10 september

skoyen2017.jpg


Vid ungefär den här tiden men år 1986 tog den första Designers Saturday plats i Oslo. Några eldsjälar hade upplevt ett liknande event i New York och bestämt sig för att helt sonika plocka hem idén till Norge. Succén var ett omedelbart faktum och idag, drygt 30 år senare, är det mer än någonsin ett härligt event att alltid längta tillbaks till.

Skandiform har varit med i många år, för att både njuta av och bidra till känslan och stämningen runt Designers Saturday. På samma sätt som att en blå färgpenna är fin i sig och en röd penna kanske ännu finare, så är det ändå helt oslagbart att samla dem och hundra andra färger i ett och samma pennställ! När många som arbetar med och uppskattar god design samlas på ett ställe, så uppstår helt enkelt magi. Våra olika ”färger” framstår tydligt i kontrast mot de andra, och man inser att vi tillsammans har obegränsade möjligheter. Sedan gammalt heter det ju att ”tillsammans är vi starka” men man borde lägga till att vi också har så mycket roligare då!

Årets Designers Saturday tar plats 8-10 september och som vanligt bjuds det på både spännande utställningar, en stor härlig fest och nya möten, men också en unik auktion. Auktionsobjekten är prototyper, skisser, tidigare okända original och mycket annat som visas på en utställning hela helgen. Själva auktionen sker den 1-10 september på www.blomqvist.no, som tillsammans med det norska designer-nätverket Klubben är medarrangörer av auktionen.

En annan spännande utställning är Designers Saturday Awards för unga talanger, men helheten utgörs ändå till största del av alla de medverkande företagen. I år är vi 190 utställare som är utspridda på 36 olika adresser i centrala Oslo. För enkelhetens skull rullar det hela dagen (kl 9-18) gratis hop-on-hop-off bussar runt till alla de olika ställena. Skandiform hittar ni vid station nummer 10, på Skøyen DesignCenter, Drammensveien 130b.

Hela fredagen och lördagen är förbehållna besökare som arbetar i branschen samt press, men på söndagen är det öppet för alla intresserade. Den stora traditionella festen på lördagen har i år tema Streetparty och är förlagd till platsen med det tveksamma namnet Tjuvholmen. Självklart går gratisbussarna direkt dit när vi alla stänger våra showroom på lördag kväll!

Skandiform hittar ni hela helgen på Skøyen DesignCenter, där vi bland annat bjuder på en smygtitt av höstens nyheter som annars lanseras i mitten av oktober. Det är några utvalda storfavoriter som omarbetats enligt tanken att små förändringar kan göra stor skillnad... Man skulle kunna också kunna säga att de aktuella modellerna faktiskt känns mer naturliga efter förändringen, och vi hoppas att ni ska gilla dem lika mycket som vi gör. Peppar, peppar ta i trä!

Väl mött på Designers Saturday 8-10 september!

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
;