Din webbl�sare �r f�r�ldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

17 februari 2017, Skandiform

Lär känna designern Nina Jobs

Lär_känna_Nina_Jobs.jpg


För att få nya perspektiv och vitalisera vår produktutveckling inleder vi på Skandiform med jämna mellanrum nya samarbeten med välkända formgivare. Såväl svenska som internationella. En av dessa är den välrenommerade industriella designern Nina Jobs vars produkt för Skandiform lanserades lagom till Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Vi ställde några frågor till Nina för att du ska få möjlighet att lära känna henne lite bättre. 

Hur började din bana som produktdesigner?
”Jag har många konstnärer och designers i min släkt så dragningen till ett kreativt yrke fanns där men det var inte givet. Jag började som grafisk formgivare, vilket var helt okej men jag kände mig samtidigt begränsad av att bara arbeta med tvådimensionella strukturer. Mitt verkliga intresse för att skapa föremål föddes när jag flyttade till Paris och studerade produktdesign vid Ecole Nationale Supériuere des Arts Décoratifs. Här fick jag fokusera på att arbeta med tredimensionella objekt vilket gav mig som person helt nya möjligheter att utvecklas.

Vad är det du gillar med design?
”Jag gillar den kreativa processen och samarbetet med uppdragsgivaren. Tycker det är spännande att träffa underleverantörer, lyssna och föra processen framåt tillsammans med andra kunniga människor. Det gör att jag ofta är starkt engagerad i hela processen, från idé till prototypframtagning och färdig leverans. Det är en av fördelarna med att få arbeta med svensk industri. Här är man välkommen på fabriksgolvet om man vill se sakerna växa fram.”

Kan du nämna något extra spännande projekt?
”Jag har varit involverad i många roliga projekt både i Sverige och i Asien. Ett fantastiskt kul projekt som ändå sticker ut var när jag för svenska regeringens räkning arbetade med att marknadsföra svensk design i Asien och USA. En del av uppdraget gick ut på att skapa mobila utställningar som skulle flytta runt mellan olika länder vilket var utmanande och lärorikt. Jag fick värdefull kunskap som har hjälp mig i olika internationella projekt!”

Vad har du för syn på design?
”Influenserna från mina resor och arbeten i andra länder har såklart påverkat mitt sätt att se på design och designprocessen. Design handlar för mig om att skapa tidlösa och eleganta kombinationer av form, funktion och material. I sin form materialsnåla och med bra miljöpolicy som fungerar väl både i såväl offentliga som privata sammanhang. Det är kanske denna syn på design som gjort att jag fått möjlighet att arbeta med så många vitt skilda men spännande företag och varumärken som IKEA och Ericsson.”

Vad har du tagit fram tillsammans med Skandiform?
”Tillsammans med Skandiform har jag tagit fram en kvadratisk vägghängd ljudabsorbent med namnet Deep Forest. Namnet anspelar på den tysta, behagliga känsla som man bara återvinner i en djup skog. Absorbenten är ett spännande komplement till Skandiforms övriga produktkatalog med såväl stark estetisk som funktionell karaktär.”  


Om Nina Jobs
Nina Jobs är en internationellt välrenommerad industriell designer med bas i Stockholm. Nina har arbetat med bland andra IKEA, Ericsson, H&M Sweden, Uniqlo och Museum of Modern Art i New York. De senaste åren har hon arbetat för svenska regeringen med att marknadsföra svensk design i Asien och USA. Nina har vunnit ett antal prestigefyllda internationella priser och varit representerad vid en lång rad stora utställningar världen över.

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
;