Din webbl�sare �r f�r�ldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

11 april 2018, Skandiform

Lars Hofsjö - Nestors Mäster

Lars Hofsjö_Nestors Mäster.jpg


När man säger att någon är född till sitt yrke så brukar man mena att de har en naturlig fallenhet för det. När man säger att Lars Hofsjö är född till möbeldesigner så är det helt i sin ordning att mena det även praktiskt; han har byggt möbler i hela sitt liv.

Så vitt Lars kan minnas har han byggt, snickrat, klurat ut nya lösningar och skapat sedan barnsben. När han var gammal nog att flytta hemifrån var han redan så skicklig att det inte var tal om att köpa möbler till den nya lägenheten – han byggde själv allting på plats. De erfarenheterna, oavsett vilken typ av konstruktioner det handlade om, tror han själv har varit avgörande för både hans formspråk och hans passion.

-Handfast erfarenhet på olika nivåer och under många år ger en absolut grundläggande förståelse för hur olika material beter sig i olika lägen. När man verkligen förstår vad som händer med materialet, för att man har upplevt det och inte bara läst om det, då har man en stabil grund att stå på. Minst lika viktigt är att man av precis samma skäl drivs till att hitta nya lösningar, att designa sin egen väg runt ett gammalt problem. 

Redan som ung insåg Lars Hofsjö att det var roligare att vara med från grunden, än att bygga saker som någon annan hade ritat. Han utbildade sig till industridesigner men hamnade ändå ofta i projekt som utgick från hemmamiljön. Kanske för att hans lösningsinriktade sida hade en tendens att utgå från de egna behoven och utveckla nya idéer för vardagsmiljö? Sakta men säkert gled i alla fall hans fokus över från industridesign till ett mer kreativt och lekfullt formspråk och 2002 grundades det egna varumärket Rumbler. 

Idag är Rumbler inkorporerat i David Design, vilket ger Lars större möjlighet på att fokusera på det han verkligen brinner för; själva designarbetet och hantverket. Det är vi på Skandiform väldigt tacksamma för, eftersom han bl.a. skissade på det som skulle komma att bli modulsoffan Nestor. Vårt samarbete inleddes i stort sett i samma sekund som han presenterade de första skisserna på soffan – den flexibla lösningen var precis vad sortimentet behövde kompletteras med! 

I februari fick vi alla ett tydligt svar på om det fanns fler som uppskattade vårt samarbete: Sällan har en möbel fått ett så omedelbart och fint mottagande som Nestor fick på årets möbelmässa! Bara en månad efter mässan är den flexibla modulsoffan redan inritad i ett flertal projekt, intresset bara växer och en vidareutveckling av konceptet är redan påbörjat. Skolor och universitet tillhör de som fallit för Nestor och valt den både för dess flexibilitet, oändliga möjligheter och lekfullhet. 

Lars Hofsjö är givetvis väldigt nöjd med mottagandet och inspirerad att addera både fler funktioner och lösningar till systemet. Men han har som sagt många meriter på sin lista och är som en mänsklig Pandoras ask när det kommer till spännande lösningar. På frågan vilken av alla hans möbler han är mest nöjd med – utöver Nestor – så är svaret utan tvekan stolen Skift.

Skift är det närmsta jag kommit den ultimata stolen; den är flexibel som sjutton både vad gäller material, ben och funktion. Nätt och lätt, men samtidigt väldigt skön både rent ergonomiskt men också med en skön känsla av privat sfär. Skift är liksom en stol att sitta i – inte bara på.

Men nu ligger fokus på Nestor igen, där både nya armstöd och nya ben ligger på ritbordet. I begynnelsen bestod den av 7 delar som gick att kombinera på en oändlig massa olika sätt för att skapa vitt skilda lösningar. Med fler delar på väg så ökar möjligheterna på långt fler sätt än bara antalet delar! 

En spännande fortsättning följer - för både Nestor, Lars och Skandiform!

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
;