Din webbläsare är föråldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

Designers

Från idé till färdig produkt är vägen ganska lång. Vi samarbetar nära våra formgivare genom hela processen.


Stefan Borselius
more-info
stefan-b_5.jpg
stefan-b_5.jpg

Stefan Borselius

För Stefan föll sig valet av utbildning naturligt då både hans morfar och morfars far var möbelsnickare och hans stora inspirationskällor. Efter avslutade utbildningar startade Stefan sin egen Designstudio i Stockholm.

Stefans ambition är att hitta nya lösningar till gamla problem och att utveckla nya produkter som är anpassade för vår tid och vårt sätt att leva. Han skapar handskisser och datorritningar och bygger själv traditionella prototyper. Med stor eftertänksamhet och noggrannhet tar nya produkter sin form. Hans stora intresse i nya material och nya tekniker tillsammans med kunskapen inom traditionellt hantverk och moderna industriprocesser, resulterar kontinuerligt i unika innovativa produkter. Stefan har mottagit ett stort antal prestigefyllda priser genom åren och finns även representerad på Nationalmuseum i Stockholm.

Med innovativa lösningar när det gäller möblers form och funktion har Stefan Borselius vunnit både svenska och internationella priser. Sveriges arkitekters pris ”Guldstolen” och ”Red Dot, Best of the best” i Tyskland. Två av hans produkter är utvalda och representerade på Nationalmuseum i Stockholm.

"Skandiform består av ett duktigt och målmedvetet team som gör att idéer kan förverkligas, optimeras och leva länge. Spino är mitt första samarbete med Skandiform men säkert inte det sista." /Stefan Borselius

  • Primo S-082 pinkPrimo S-082
  • Primo_KS-182_leather_side.jpgPrimo KS-182
  • Primo S-083 white frontPrimo high S-083
  • Primo KS-183 chrome sidePrimo high KS-183
  • Primo S-032 sidePrimo S-032
  • Primo KS-132 sidePrimo KS-132
  • Primo S-033 black sidePrimo high S-033
  • Primo KS-133 black sidePrimo high KS-133

Claesson Koivisto Rune
more-info
ckr_2_bw.jpg
ckr_2_bw.jpg

Claesson Koivisto Rune

Listan över utförda arbeten omfattar såväl byggnader, inredningar som möbel-, och industridesign i Skandinavien, Europa, Japan, USA samt Sydamerika. Claesson Koivisto Runes design är idag igenkänd och erkänd över hela världen. De har mottagit ett fyrtiotal svenska och internationella utmärkelser för sina arbeten.

Några av uppdragsgivarna är Galleri Örsta i Kumla, Sfera Building i Kyoto, Arkitekthus och Nobis Hotel i Stockholm.

"Skandiform var ett av de första företag vi ritade för. Ett samarbete som utvecklats till ömsesidig vänskap." /Claesson Koivisto Rune


Joe Doucet
more-info
Joe Doucet
Joe Doucet

Joe Doucet

Efter examen från prestigefyllda Art Center College of Design år 1999, började Joe Doucet snabbt översätta sina kunskaper inom grafisk design till produkter, möbler, miljö, förpackning, teknik mm.

Som designer, uppfinnare och creative director, balanserar Joe skickligt funktion och visuella intryck samtidigt som han förmedlar mening och budskap i sina produkter. Joes portfölj omfattar möbler, hemelektronik, företagsidentitet, smycken, mode, teknik, leksaker, miljöer och arkitektur. Han levererar innovation inom en mängd olika branscher och kunder som Bernhardt, BMW, Braun, Hugo Boss, Lexon, Moët & Chandon och Target. Joes verk har ställts ut på flera ställen internationellt, däribland London Design Museum och the Biennale International Design i Saint-Etienne.


Ruud Ekstrand
more-info
ruud ekstrand sittande 2.jpg
ruud ekstrand sittande 2.jpg

Ruud Ekstrand

Under sin långa karriär har Ruud haft ett flertal utställningar på bl.a. International Design Center i New York, Svenska Ambassaden i Tokyo och Form/Design Center i Malmö.

Ruud har också tilldelats både Forsnäspriset, "Guldstolen" och "Utmärkt Svensk Form"  -ett pris han erhållit inte mindre än 14 gånger! Åtta av dessa för produkter i samarbete med Skandiform.

"Jag har arbetat med Skandiform sedan 1990. Ett spännande, intressant och inspirerande samarbete, bestående av design och utveckling av en grundläggande idé, en basprodukt, som kan kombineras och varieras." /Ruud Ekstrand


Charlotte Elsner
more-info
charlotte-elsner.jpg
charlotte-elsner.jpg

Charlotte Elsner

Charlotte har sedan examen 1997 arbetat på stora arkitektkontor som AIX och Tengbom men driver sedan 2009 egen arkitektbyrå. Uppdragen varierar från villatillbyggnader till kontor och show-rooms. Som formgivare har Charlotte tidigare arbetat med Design House och Mio men ingår nu i designgruppen Objecthood tillsammans med Britta Teleman, Cecilia Dreyfert och Sofia Ohlsson. Objecthood har flera intressanta designsamarbeten på gång.

"Som formgivare strävar jag efter att hitta en extra twist, helst något funktionellt, utan att det sker på bekostnad av enkelhet och på så vis känner jag mig besläktad med Skandiforms formspråk. Det är en fantastisk känsla att få sin formgivning tagen på allvar, från produktutveckling till marknadsföring, av ett dedikerat gäng från detta företag, Jag vet att det inte räcker med en bra designidé utan den måste också tas väl omhand. Även om soffbordet  Pond är mitt första samarbete med Skandiform känns det som att det är i trygga händer." /Charlotte Elsner

 

 


Louise Hederström
more-info
LH_1_bw.jpg
LH_1_bw.jpg

Louise Hederström

Louise är utbildad på Beckmans School of Design och hennes arbete spänner över ett brett område, med allt från inredningsdetaljer till möbler och mattor. Produkterna bär ofta spår av Louises karaktäristiska lekfullhet och inspiration från naturen.

Louise växte upp på en bondgård och tror själv att det var där hon grundade sin nära relation till både svensk tradition och naturens olika former och rena material. Sittpallen Isa för Skandiform är ännu ett utmärkt exempel på hur hon förvaltar sitt arv.

”Jag ser mönster och figurer överallt, och vill gärna implementera dem i mitt arbete. En ljusstake vill gärna vara en vulkan, ett bokstöd är också en uggla – och en sittpall är ett böljande landskap. Med andra ord en perfekt plats att slå sig ner och vila på en stund!”


Nina Jobs
more-info
Nina Jobs
Nina Jobs

Nina Jobs

När Nina flyttade hem till Sverige igen några år senare hade hon redan skaffat sig både mod och erfarenhet att kontakta de största designföretagen här, och på den vägen är det... Snart hade hon etablerat långvariga samarbeten med bl.a. IKEA, Uniqlo, Moma New York, Askul Japan, Design House Stockholm – och nu Skandiform!  

Utöver hennes design som spänner mellan allt från små inredningsdetaljer till tapeter, kläder och möbler, har Nina Jobs också arbetat som kurator för internationella utställningar om svensk design och arkitektur.

”Skandiform står för en ganska stram skandinavisk design av hög kvalité och mitt uppdrag var att ta fram en ljudabsorbent som kompletterade kollektionen. Jag skapade funktionella paneler, med effektiv material- och detaljreducering. Inga krångligheter helt enkelt, utan lättplacerade paneler med medvetet hög miljöhänsyn.”


Hanne Kortegaard
more-info
hanne kortegaard 2.jpg
hanne kortegaard 2.jpg

Hanne Kortegaard

Hanne har arbetat som dekoratör på Illum i Köpenhamn. Hon har öga för detaljer. Som ansvarig Visual Merhandiser för Bestseller höll hon workshops och utbildningar runt om i Europa. Hanne har även utformat och ritat för flera utställningar och mässor.

2009 medverkade Hanne i Greenhouse under Stockholm Furniture Fair. Där "upptäcktes" hon bland annat av Skandiform. Med nytänk och färska idéer har hon nu flera projekt på gång. Conica, för Skandiform, är Hannes första serieproduktion.

"I mit samarbejde med Skandiform og med deres professionelle indgangsvinkel til produktion, er det blevet muligt for mig at designe møbler, hvor både konstruktion, æstetik og komfort  har været i højsædet. Skandiform er et firma, hvor man som designer får mulighed for at udvikle sig og eksperimentere med nye og anderledes udtryk. Et firma, som har fingeren på pulsen, og hvor ideer bliver til virkelighed." /Hanne Kortegaard

 


Alexander Lervik
more-info
al_1_bw.jpg
al_1_bw.jpg

Alexander Lervik

Som möbelformgivare och produktdesigner arbetar Alexander med kunder över hela världen och har flera produkter representerade på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska museet i Göteborg, Nasjonalmuseum och Designmuseet i Oslo.

Som inredningsarkitekt har han bl a ritat skokedjan Rizzos alla butiker, Nattklubbarna Sturecompagniet, Whiteroom och Push. Alexander har fått ta emot flera utmärkelser och stipendier för möbeldesign både i Sverige och utomlands.

"Skandiform var det första möbelföretag som jag ritade möbler för, så företaget har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Skandiform är för mig det tydligaste exemplet på begreppet Scandinavian design." /Alexander Lervik

 


Jonas Lindvall
more-info
jonas lindvall 2.jpg
jonas lindvall 2.jpg

Jonas Lindvall

Med ett distinkt och subtilt uttryck har hans arbete kommit att förespråka tidlöshet, enkelhet och elegans i en estetisk kombination med poetiska kvalitéer. Som designer har han i huvudsak arbetat för de svenska företagen Ballingslöv, de Nord och det japanska möbelföretaget Idée.

Flera av Jonas möbler har blivit belönade med utmärkelsen "Utmärkt Svensk Form" och finns representerade på The Victoria and Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm, Mori Art Center i Tokyo och på den svenska ambassaden i Berlin för att nämna några.

"Jag tycker det är härligt att jobba med Skandiform för att det är så trevliga människor som är kompetenta på alla nivåer. Från produktutvecklingen som gör att mina idéer oftast blir bättre än vad jag hade kunnat tro till produktion, distribution, marknadsföring och försäljning. Med andra ord kan jag vara helt trygg när jag lämnar över mina små "barn" i Skandiforms händer." /Jonas Lindvall


Mattias Ljunggren
more-info
ml_3_bw.jpg
ml_3_bw.jpg

Mattias Ljunggren

Mattias Ljunggren arbetar med konstnärliga projekt, utställningar på gallerier och museer, inredningar för privat och offentlig miljö samt möbeldesign.

Mattias är representerad i museisamlingar på Nationalmuseum, Röhsska Museet, Konstindustrimuseet i Köpenhamn samt Oslo. Mattias har fått en rad utmärkelser genom åren, bl a "Utmärkt Svensk Form" och "Guldstolen" 2002 och 2005. Det senare för stolen CORE för Skandiform.

"Skandiform står för tillförlitlighet och trygghet." /Mattias Ljunggren

 


Thomas Pedersen
more-info
tp_6_bw_rev.jpg
tp_6_bw_rev.jpg

Thomas Pedersen

Under en tid arbetade han både som designer, producent och butiksägare innan han 2011 valde att fokusera på sin formgivning.

Thomas Pedersens formspråk är av typisk dansk design, med tydligt inslag av enkelhet. Han kombinerar klassiskt organiska linjer med nyskapande idéer och detaljer. Hans fascination av möbeldesign består till stor del av det faktum att man kan bygga modeller i skala 1:1. Hans uppfattning är att det är endast på detta sätt man kan prova produkten med sin egen kropp, mäta hållfasthet och därigenom förvissa sig om att resultatet uppfyller målsättningen. Som sina förebilder nämner Thomas, Charles och Ray Eames, som alltid arbetade med sin formgivning av möblerna i sitt förhållande till kroppen.

Thomas Pedersen har vunnit ett flertal designutmärkelser genom åren och är mest känd för sin fåtölj StingRay, som var hans examensarbete.

”Skandiform er den første svenske møbelproducent jeg sammenarbejder med. Deres enkle design krydret med mit organiske og ergonomiske formsprog, skaber vi sammen møbler som ikke kun appellerer til det skandinaviske marked.” /Thomas Pedersen


Karim Rashid
more-info
Karim-web.jpg
Karim-web.jpg

Karim Rashid

Karim Rashid arbetar med många av världens mest kända varumärken, både inom möbel-, mode-, teknik-, restaurangbranschen för att nämna några. Ett tjugotal av hans produkter finns representerade i permanenta utställningar världen över, och i mångdubbelt många fler gallerier. Genom att ofta flirta med andra medier som musik, konst och mode, tänjer han ständigt på både sina egna och omvärldens gränser.

”Skönhet är ett universellt mänskligt behov och varje företag bör göra sitt bästa för att hålla högsta möjliga nivå. Men skönhet handlar inte bara om utseende utan finns också i det perfekta samspelet mellan materialval, produktion, identitet, värde och medvetenhet.”


Oliver Schick
more-info
oliver-schick.jpg
oliver-schick.jpg

Oliver Schick

Oliver föddes 1969 i Darmstadt, Tyskland. Efter examen i industriell design vid HBK Saar ägnade Oliver fem år åt att frilansa för olika designstudios. År 2005 öppnade Oliver egen designstudio där han nu arbetar inom områdena möbler, ljus och inredningsarkitektur. Utöver det ägnar han sig åt en rad olika experimentella projekt med designrelaterade teman, som rör material, funktion, användning och hållbarhet.

"Skandiform has the skills to make modern, timeless and long lasting furniture with a typical Scandinavian sense of simplicity bringing things to the point. I feel honoured to work for them -but it is a great pleasure to be the first Non-Scandinavian in their list of well known designers." /Oliver Schick


Henrik Schulz
more-info
henrik schulz 2.jpg
henrik schulz 2.jpg

Henrik Schulz

Henrik Schulz har tidigare arbetat hos formgivaren Jonas Lindvall i Malmö och hos Gert Wingårdh i Göteborg. Sedan 2008 driver Henrik egen arkitektbyrå i Göteborg där han även ritar produkter åt Ateljé Lyktan och Zero.

"Skandiform står för skandinavisk design, där form och funktion är i symbios och produkterna är ärliga i material och konstruktion. Skandiform tar vara på den skandinaviska formtraditionen samtidigt som man utvecklar den vidare med innovativa lösningar och nya unga formgivare." /Henrik Schulz


Stone Designs
more-info
Petals Skandiform Cutu y Eva 03.jpg
Petals Skandiform Cutu y Eva 03.jpg

Stone Designs

Under 15 års tid har Cutu och Eva skapat projekt och produkter utan att begränsa sig och litat fullt ut på sin känsla. Inspiration hämtas från resor världen över vilket ger uttryck i duons formspråk.

Med ett innerligt och ärligt engagemang är de trogna sin identitet och det naturliga och enkla är kärnan i varje nytt projekt. Med passion och hängivenhet antar de nya utmaningar.scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×