Din webbläsare är föråldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

2021-09-22

Skandiform i FORM 4 I 2021

I senaste utgåvan av FORM kan du läsa om stolen Lola och om den öppna utvecklingsresa som varit mellan formgivaren Margot Barolo och Skandiform.

Stolen Lola lanserades den 15 september 2021.

Läs artikeln här!

 

 

 

Form cover01.jpg

2021-09-20

Ett samarbete inför öppen ridå – nu lanserar Skandiform och Margot Barolo stolen Lola

Från ett experimentellt projekt till ett annat. Skandiform och designern Margot Barolo har vänt upp och ned på det traditionella sättet att samarbeta. Och kombinationen mellan digitala möten och praktisk utveckling har varit öppen för alla att följa. 

Inom ramen för The Kinship method utvecklade fem svenska designers en varsin stol för att sedan bygga vidare på varandras idéer. I ett nytt samarbete har Skandiform och Margot Barolo, initiativtagare till The Kinship method, vidareutvecklat en av den första generationen stolar.

Projektet som påbörjades under våren 2020 kommer nu att lanseras under hösten 2021: Stolen Lola – kompisen att lita på, och luta sig mot.

"Min barndoms Lola plockade alltid hallon till vår snabbt hopslängda gräddtårta, iförd turban, röda läppar och höga sandaler. Somrar som följdes av vintrar med ett hem fyllt av spännande möbler och djupa dofter från den stora världen. Lola var cool, skarp och rolig – och samtidigt stadig när det ibland blåste hårt”, säger Margot Barolo, designer och programansvarig lektor på Beckmans designhögskola.

Barolo Project – som under pandemin blev till ett helt digitalt samarbete – har kunnat följas i olika kanaler och i sociala medier. Under året har sammanlagt fyra prototyper testats, förfinats och slutligen blivit till Lola. Från konstruktionen, där metallramen löpande har justerats för att få en så hållbar och nätt stol som möjligt. Till sittkomforten, som löpande har testats så att sits och vinklar ger maximal bekvämlighet. Och så de sömmar och veck som har förfinat stolen. Fram trädde den bekväma karaktären Lola, med omsorgsfulla detaljer och gedigen sömnad, som presenterades i sina olika skepnader under Southern Sweden Design Days i maj 2021.

”Det har varit en väldigt spännande utvecklingsprocess, och extra roligt att vi har haft möjlighet att bjuda in alla som har varit intresserade att följa hela resan. Eftersom pandemin har satt begränsningar har samarbetet dessutom blivit helt digitalt. Den utmaningen har nog gjort en bra stol ännu bättre”, säger Johanna Cahné, design- och marknadschef på Skandiform.

 

KB21017_Skandiform_Lola_ 138.jpg

2021-05-27

Barolo Project på Form/Design Center, Malmö

Våra tre prototyper finns på utställningen "Design process + Collaboration = Barolo Project" på Form/Design Center i Malmö. Utställningen pågår fram t.om 6 juni 2021.

 

Följ Barolo Project på Skandiforms Instagram stories.

 

Foto: Daniel Engvall

 

SSDD Participant - Scandiform - Barolo Project  –  1. Photo Daniel Engvall_low.jpg

2021-05-25

Barolo Project - Prototyp 1, 2 & 3

Inom ramen för The Kinship Method utvecklade fem svenska designers en varsin stol för att sedan bygga vidare på varandras idéer. I ett nytt sam- arbete vidareutvecklar Skandiform och Margot Barolo, initiativtagare till The Kinship Method, en av den första generationen stolar. Beräknad lansering höst 2021. 

PROTOTYP 1:
Första metallstativet för att utvärdera proportioner och dimensioner.

PROTOTYP 2:
Metallstativ med små justeringar på vinklar. Sits och rygg i skum för att kunna provsitta och testa lutning och sittyta.

PROTOTYP 3:
Småjusteringar på metallstativ. Bakben har flyttats något, avsluten på rören är nu godkända och tassar har tillkommit. Första prototyp på klädd sits och rygg. För att optimera komforten kommer bredd och djup på sits och metallram att justeras.

 

Följ Barolo Project på Skandiforms Instagram stories.

 

Barolo prototypes.jpg (1)

2020-06-24

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Från ett experimentellt projekt till ett annat. Nu vänder Skandiform och designern Margot Barolo upp och ned på det traditionella sättet att samarbeta. Och utvecklingsresan blir öppen för alla att följa. 

Inom ramen för The Kinship Method utvecklade fem svenska designers en varsin stol för att sedan bygga vidare på varandras idéer. I ett nytt samarbete kommer Skandiform och Margot Barolo, initiativtagare till The Kinship Method, att vidareutveckla en av den första generationen stolar. Barolo Project kommer att kunna följas i olika kanaler och i sociala medier.

 ”Det ska bli väldigt spännande att se var den här utvecklingsprocessen tar oss, och att vi har möjlighet att bjuda in alla som är intresserade att följa hela resan. Det är ett annorlunda sätt att arbeta – att inför öppen ridå vidareutveckla en redan färdig stol – som jag verkligen ser fram emot”, säger Johanna Cahné, design- och marknadschef på Skandiform.

 ”The Kinship Method startades för att jag ville prova ett prestigelöst arbetssätt som kunde blanda experimenterande med egen utveckling och som dessutom kunde bidra till kunskap. Min stol togs fram på en månad, och tidspressen i projektet gjorde att jag fick gå mer på intuition och erfarenhet än annars. Det gav stolen det tydliga DNA som jag nu är glad att få vidareutveckla tillsammans med Skandiform, säger Margot Barolo, designer och programansvarig lektor på Beckmans designhögskola.

Följ Barolo Project på Instagram stories.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johanna Cahné, Design- och Marknadschef:

johanna.cahne@skandiform.se

Växelnummer 044-855 50 eller direktnummer: 044-855 72 

 

Om Skandiform

Skandiform är en av Nordens ledande leverantörer av möbler för kontor och offentliga miljöer. I Vinslöv har vi sedan 1962 format möbler som ger karaktär och harmoni åt rum där människor möts. Här skapar vi produkter som kännetecknas av hållbar design med god funktion och kvalité till ett högt upplevt värde. Vi säkerställer att de produkter vi tar fram är genomtänkta, hållbara med liten miljöpåverkan, kan återbrukas samt bidrar till hög komfort och välbefinnande. Omsorgsfullt väljer vi ut de material och leverantörer som klarar våra högt ställda krav. Våra produkter ska hålla över tid i både kvalité och i uttryck.

Följ oss på Instagram, Linkedin, Facebook och Pinterest.

 

_MG_6742.jpg


SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×