Din webbläsare är föråldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

Aktuellt


Höstnyheter 2022

Höstnyheter 2022

Höstkollektionen 2022 visar vem vi verkligen är, vad vi står för, vår personlighet och integritet, även när ingen ser oss. Den förkroppsligar idéerna och värderingarna bakom skandinavisk design, vårt hantverkskunnande och vår hållbara möbelproduktion. I slutändan handlar allt om att visa stark karaktär och ge olika typer av rum en unik karaktär. Våra nya karaktärer och uppdaterade klassiker låter dig vara huvudkaraktären i din historia. Visa och var stolt över den. Njut av den med alla dina sinnen.

Central by bonpart
Central, med sina unika karaktärsdrag, lever upp till sitt namn som rummets naturliga mittpunkt. Fåtöljen är lika nätt och diskret som stabil och framträdande. Den tar för sig samtidigt som den smälter in med sitt enkla, rena formspråk. Centrals vackra sömnadsdetalj på ryggen i kombination med de rektangulära benen gör att den talar ett eget formspråk. 

Roll by Louise Hederström
Roll är betydligt mer än en tamburmajor på hjul. Samspelet mellan de fem karaktäristiska rören gör att Roll påminner om ett träd med dess stam, krona och rotsystem, men det är inte bara från naturen som Louise Hederström hämtar sin inspiration. I botten finns också ett genuint intresse för musik i allmänhet och Elvis Presley i synnerhet. Gemensamt för många av hennes möbler är att hon vill inspirera till rörelse och lekfullhet. 

Deli lounge by Thomas Pedersen
Sedan Deli lanserades har den balanserat på gränsen mellan stol och fåtölj. Den kan bre ut sig på djupet och bredden, men också i sitt uttryck i klädseln och sin tvådelade design. Thomas Pedersens prisbelönta stolserie har nu utvecklats med ytterligare en variant, Deli lounge med snurr, en bekvämare och mer voluminös fåtölj jämfört med sina syskon. 

Tinnef by Charlotte von der Lancken
Bordet Tinnef karaktäriseras av en ständigt pågående metamorfos, men den har aldrig släppt sitt hållbarhetsfokus. Det som från början var ett bord av återvunnen plast från bland annat kosmetikaflaskor och yoghurtförpackningar har nu tagit ytterligare ett kliv mot en ljusare framtid. Tinnef har kompletterats med bordskivan Black coal, en yta med tydlig svart karaktär med inslag av ljusa små öar. Plasten kommer från återvunna medicin- och matförpackningar.

2022-10-18

Glad sommar!

Glad sommar!

Skandiform önskar dig en skön och avkopplande sommar. Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2022-06-23

Besök oss under Southern Sweden Design Days!

Besök oss under Southern Sweden Design Days!

Missa inte årets designfestival i Malmö, Southern Sweden Design Days. Skandiform är en del av designfestivalen och ställer ut i den historiska tegelbyggnaden, Lokstallarna. Varmt välkommen att besöka oss!

Öppet:Tors 19/5 - Sön 22/5 kl. 11-18

I år är utställningen framtagen av formgivaren Louise Hederström, som lyfter fram våra produkter likt en blomsteräng. Vi kommer att presentera fem produkter formgivna av fem lokala designers, Stefan Borselius, Ruud Ekstrand, Louise Hederström, Kauppi & Kauppi och Jonas Lindvall.

Hitta till Lokstallarna

2022-05-18

Nyheter 2022

Nyheter 2022

Det kreativa rummet. Det effektiva rummet. Det harmoniska rummet. 

Fullt av liv och rörelse, eller nedsänkt i fokuserad tystnad. Där mötet kan uppstå och erfarenheten delas. Med vårens nyheter fortsätter vi att skapa platser för rörelse och eftertanke, kreativitet och paus. Hållbart, och tidlöst. Bekvämt och funktionellt. I alla miljöer. För nya mötesplatser kräver nya ideer, om än i välbekant skepnad.


Nyheter 2022

Spino 90
by Stefan Borselius
Först ringlade den sig. Sedan blev den rak. Nu kommer nästa steg för soffan som inte vill stå still. Med Spino 90° har vi utrustat soffan Spino med helt nya möjligheter för möten mellan människor och för anpassning till rummet. Rygg mot rygg. Öga mot öga. 90 grader eller hela vägen runt. Längs en rak vägg eller i ensamt ståt. Allt är möjligt för soffan utan gränser.

Primo Lounge
by Stefan Borselius
Med samma fokus på omsorgsfulla detaljer som stolarna och borden i familjen Primo blir den klädda fåtöljen en komfortabel brygga mellan sina föregångare. Primo lounge är lika tilltalande från alla håll. Ett ståtligt statement och ett naturligt blickfång i loungen med sin höga rygg. Och självklart är underredet i aluminium återvunnet.

Hjul och avlastningsbord till Nestor
by Lars Hofsjö
När det vridbara avlastningsbordet kopplas in blir Nestor inte bara en plats att sitta. Utan också jobba, fika, ta anteckningar på mötet. En stabil kompis att luta sig mot, helt enkeltMed låsbara hjul kan den flyttas fram och flyttas bort, komplettera eller stå ensam. Att den har sin alldeles egna karaktär är en lekfull bonus.

Allé corner
by Kauppi & Kauppi
Inomhus blir utomhus när den lekfulla växtmöbeln Allé släpper in naturen i rummet med sina levande växter på olika höjder. Med inspiration från det skånska landskapets alléer och pilevallar kan Allé smälta in eller stå i ensamt majestät, skapa grönskande hörn som ramar in rummet, repeteras i långa rader eller bilda gröna blickfång. Visa vägens riktning – eller locka till kaffepaus under grönskande tak.

 

 

 

 

  

2022-02-07

Höstnyheter 2021

Höstnyheter 2021

Lyckliga återseenden och helt nya vänner. I höst blir det färgglatt mingel.

Både nya bekantskaper och familjära vänner knackar på dörren när höstens nyheter vill ses och umgås. Det blir ett lekfullt mingel där samhörigheten uttrycks i skandinaviska färger och i lekfulla, mjuka former.

Innovation och tradition möter kreativitet i ett kretslopp som aldrig tar slut. Och mötet mellan hållbarhet, ergonomi och design bjuder in till såväl långsittning som mingel. Som det otvungna och inbjudande umgänget kräver.


D2 stol och karmstol by Stefan Borselius
Ingen kan missa när tvådelade D2 tar plats i rummet. I återvunnen plast och hampa bjuder den luftiga designen och naturliga känslan in till att enkelt ställas fram, staplas på höjd eller hängas över bordskanten.

I genomgående plast. Som halvklädd. Som helklädd, i kontrasterande färger. Med karm – eller utan. D2 rör sig med lätthet i alla miljöer, både högljudda samtal och möten i stillhet.

Tinnef nya bordsskivor by Charlotte von der Lancken
När frukosten är slut får yoghurtförpackningen nytt liv och blir till ett unikt och uppmärksamhetssökande bord. Vit bordsskiva, med inslag av silvrig folie. Stativ i klassisk ask eller ek. Eller såväl skiva som stativ i trä.

Är det skräp eller material? Nytt eller gammalt? Svaret är både och. Och tillsammans med färgglada kusiner från återvunna plastflaskor blir familjen Tinnef ett naturligt samtalsämne runt bordet.

Canard stol by Lars Hofsjö
Lekfulla canard lever upp till sitt franska namn – likt en anka ser den ut att utmana balanssinnet. Men med sin eleganta metallram med sits i ljus ask är Canard både stabil och bekväm. Nätt, stapelbar och upphängningsbar finner den sin plats i alla miljöer. I olika färger eller samma – canard är ett naturligt samtalsämne. När inte stolen håller låda i sin egen prakt.

Deep forest - 2 nya mönster by Nina Jobs
När sommarskogen nu får sällskap skapas helt nya trädkronor att vila blicken på. En glesare vinterskog? En lite tätare vårskog? Eller en blandad, precis som det brukar vara. I naturens harmoni dämpas röster och med skogens alla färger tillgängliga blir bakgrunden just som den ska vara – behaglig, utan att ta plats.

Lola stol by Margot Barolo
Lola är kompisen att lita på, och luta sig mot. Trubbigt vänlig till utseendet – och personligheten är både inkluderande och humoristisk. En karaktär, med sina fina detaljer, gedigna sömnad och omsorgsfulla veck. Men också bekväm och lättsam. Med olika tyger, färger och material kan Lola förvandlas till kameleonten i rummet – eller ta plats som blickfång.

 

2021-09-15

Roadshow

Roadshow

I höst åker Kinnarps, Materia, NC och Skandiform ut på en gemensam turné. Temat är samarbete under parollen ”Make room for collaboration”. Tanken är att varumärkena inom gruppen ska skapa plats för nya idéer och samtalsämnen i ett kollaborativt forum.

Under turnén kommer man att inspirera med höstens produktnyheter, bjuda in till samtal och diskutera intressanta spaningar.

Turnéplan för roadshow ”Make room for collaboration”:

2021

Jönköping 5 okt
Linköping 7 okt
Göteborg 12 okt
Halmstad 14 okt
Örebro 19 okt
Västerås 21 okt
Växjö 26 okt
Stockholm 29 okt
Oslo 4 nov
Gävle 9 nov
Sundsvall 11 nov
Umeå 16 nov
Luleå 18 nov
Malmö 26 nov
Trollhättan datum kommer inom kort
Lidköping datum kommer inom kort
Polen 8 dec
Kinnarp

datum kommer inom kort

Helsingborg datum kommer inom kort

2021

Bröndby datum kommer inom kort
Geneve och Zurich datum kommer inom kort
Germany datum kommer inom kort

2021-10-04

Glad Sommar

Glad Sommar

Skandiform önskar er en fin sommar! Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2021-07-05

Nyheter 2021

Nyheter 2021

Syskon. Kompisar. Gemenskap. Nu våras det för familjerna.

Rullande hjul, mjuka former och lekfulla blickfång. I vårens nyheter är det småsyskonen och kompisarna som tar plats. Genom familjära bekanta i ny innovativ design fortsätter vi att skapa platser för rörelse och eftertanke, kreativitet och paus. Med samma fokus på hållbara material och ergonomiska lösningar kompletterar vi omtyckta familjer med nya tillskott. Så att möten kan uppstå. Erfarenheter delas. Och gemenskap aldrig är längre än några steg bort.

Nyheter - Vår 2021!
Deli lounge/fåtölj - by Thomas Pedersen
Prisbelönta Deli breder ut sig. På djupet, på bredden, i klädseln och i loungen. En fåtölj med tillbakalutat självförtroende. Där den tvådelade designen möjliggör unika färguttryck, den helklädda ryggen ger en känsla av helhet och den mjuka formen bjuder in till att pausa en stund. Eller lite längre.

Bolero sittpuff - by Nina Jobs
En sittpuff, en fotpall, ett småsyskon som kräver sin uppmärksamhet. När soffserien Bolero får tillskott är det den lilla möbeln med ett helt eget uttryck som tar plats i rummet. Lite lättare, lite nättare än storasyskonen. Som smälter in bland de andra, med samma färg och ram. Eller som sticker ut med den lekfulla motsatsen.

Soft Top stol och barstol på hjul - by Brad Ascalon
Stå, sitt, rulla fram och rulla undan. När Soft Top får hjul får kreativa möten fart. Med sitt enkla och unika formspråk passar Soft Top in de flesta miljöer. Med sin flexibla konstruktion har den en självklar plats överallt där aktivitet och rörlighet blandas med koncentration och lugn. På hemmakontoret framför skärmen. Med kollegorna på arbetsplatsen. I workshopen där nya idéer ska växa fram.

Isa puff - By Louise Hederström
Låglandskap, kullar och berg. Med sittbänken Isa följer naturens skiftande former med in i rummet. Nu också i mindre format, när den nya sittpuffen gör entré med sin nättare karaktär. Lätt att flytta runt. Enkel att placera. Och med samma inbjudande inställning till spontana möten och avslappnade samtal som sin större partner med samma namn.

Matsumoto laptop - by Claesson Koivisto Rune
Säg hej till Matsumoto laptopbord, den flexibla uppassaren som alltid har en hjälpande yta på plats. En ny personlighet, lika enkel att ha att göra med som resten av familjen. 

Aplomb bord i höjd 90 - by Everything Elevated
Aplomb är en flexibel bordsserie utformad för att enkelt kunna anpassas till olika miljöer och behov. Bordet har en diskret design genom sitt stilrena och homogena formspråk. Nu kompletteras serien med höjd 90 cm.

 

2021-02-05

German Design Award 2021

German Design Award 2021

Vi är glada och stolta att meddela att två av årets nyheter Soft Top bänk (design Brad Ascalon) och Twig stol (design by Johannes Lindner) har vunnit det prestigefyllda designpriset German Design Award 2021.

Soft Top - Winner in the category Excellent Product Design - Furniture

Juryns motivering: "The furniture appears very sturdy thanks to its subframe made of steel pipe, yet still pleasantly light – an impression that is further underlined by the plain upholstered seats and discreet colours."

TwigWinner in the category Excellent Product Design - Furniture

Juryns motivering: "The back rest closes with a horizontal rod whose ends project markedly. An original design idea, which has a practical use, e.g. as bracket or handle and endows the minimalist chair with a feature that renders it unmistakeable."

 

 

2020-10-19

Höstnyheter 2020

Höstnyheter 2020

Hållbart återbruk, skiftande landskap och urbana stråk.

I höstens nyheter länkar vi samman naturens kretslopp med det mänskliga mötet och pålitlig kvalitet med ny inspiration. Vare sig det är självständiga uppstickare eller familjära nytillskott skapar höstens nyheter platser där nya sätt att mötas kan växa fram. Där mjuka former i samklang ger utrymme åt fria tankar, och där innovativa blickfång skapar grund för kreativ stimulans.

Nyheter höst 2020

Allé - Växtavdelare
by Kauppi & Kauppi
Inomhus blir utomhus när den lekfulla växtavdelaren Allé släpper in naturen i rummet med sina levande växter på olika höjder. Med inspiration från det skånska landskapets alléer och pilevallar kan Allé smälta in eller stå i ensamt majestät, repeteras i långa rader eller bilda gröna blickfång. Visa vägens riktning – eller locka till kaffepaus på det lilla bordet under ett grönskande tak.

Tinnef - litet bord i två höjder
by Charlotte von der Lancken
Historien sätter avtryck när återvinning blir design och plastavfall får nytt liv i det nya Tinnef bord. Ett bord som tar plats i rummet och låter runda former mötas i en explosion av ursprungets färger. Bordsskiva i 100% återvunnen plast, i två olika höjder och med ett mönster präglat av plastflaskor i ny skepnad är varje bord en unik upplevelse i miljömässig innovation. En möbel som är redo att visa upp sig. Ivrig att berätta sin historia, med en föraning om framtiden.

Matsumoto mini - ett sidobord helt i metall
by Claesson Koivisto Rune
I den japanska staden Matsumoto föddes ett bord för två. Nu gör småsyskonen entré i den variationsrika bordsserien. Med nya storlekar, varierande former och ett lite annorlunda temperament. Möt avlastningsbordet Matsumoto mini, den färgglada godisbiten som lyfter humöret.

Fendo - nytt träunderrede
by Stefan Borselius
Bekvämlighet på liten yta. Nätthet i en gedigen stol. Mjuka linjer med en tillåtande glipa i ryggen. Förmågan att genom olika material och färger passa in i alla miljöer. Allt får plats i den multifunktionella karmstolen Fendo, som nu varieras än mer när underredet av massivt trä kompletterar tidigare underreden. Ett nytt klassiskt drag åt en karmstol som gillar omväxling, helt enkelt.

Jeffersson - 2-sits soffa
by Stefan Borselius
Den grafiska formen med sina omvända vinklar. På fyra ben eller två medar. Som fåtölj eller soffa – eller båda tillsammans. När serien Jeffersson nu får en tvåsitssoffa är det en välbekant möbelgrupp som kompletteras. Med samma naturliga närvaro och lika självklar i rummet som de andra i serien. Bara lite större. Bara lite mindre. Eller alldeles lagom.

2020-09-15

Glad sommar!

Glad sommar!

Skandiform önskar er en fin sommar!
Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2020-07-03

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Från ett experimentellt projekt till ett annat. Nu vänder Skandiform och designern Margot Barolo upp och ned på det traditionella sättet att samarbeta. Och utvecklingsresan blir öppen för alla att följa. 

Läs mer om Barolo Project här!

 

2020-06-25


SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×