Din webbl�sare �r f�r�ldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

Aktuellt

Höstnyheter 2020

Höstnyheter 2020

Hållbart återbruk, skiftande landskap och urbana stråk.

I höstens nyheter länkar vi samman naturens kretslopp med det mänskliga mötet och pålitlig kvalitet med ny inspiration. Vare sig det är självständiga uppstickare eller familjära nytillskott skapar höstens nyheter platser där nya sätt att mötas kan växa fram. Där mjuka former i samklang ger utrymme åt fria tankar, och där innovativa blickfång skapar grund för kreativ stimulans.

Nyheter höst 2020

Allé - Växtavdelare
by Kauppi & Kauppi
Inomhus blir utomhus när den lekfulla växtavdelaren Allé släpper in naturen i rummet med sina levande växter på olika höjder. Med inspiration från det skånska landskapets alléer och pilevallar kan Allé smälta in eller stå i ensamt majestät, repeteras i långa rader eller bilda gröna blickfång. Visa vägens riktning – eller locka till kaffepaus på det lilla bordet under ett grönskande tak.

Tinnef - litet bord i två höjder
by Charlotte von der Lancken
Historien sätter avtryck när återvinning blir design och plastavfall får nytt liv i det nya Tinnef bord. Ett bord som tar plats i rummet och låter runda former mötas i en explosion av ursprungets färger. Bordsskiva i 100% återvunnen plast, i två olika höjder och med ett mönster präglat av plastflaskor i ny skepnad är varje bord en unik upplevelse i miljömässig innovation. En möbel som är redo att visa upp sig. Ivrig att berätta sin historia, med en föraning om framtiden.

Matsumoto mini - ett sidobord helt i metall
by Claesson Koivisto Rune
I den japanska staden Matsumoto föddes ett bord för två. Nu gör småsyskonen entré i den variationsrika bordsserien. Med nya storlekar, varierande former och ett lite annorlunda temperament. Möt avlastningsbordet Matsumoto mini, den färgglada godisbiten som lyfter humöret.

Fendo - nytt träunderrede
by Stefan Borselius
Bekvämlighet på liten yta. Nätthet i en gedigen stol. Mjuka linjer med en tillåtande glipa i ryggen. Förmågan att genom olika material och färger passa in i alla miljöer. Allt får plats i den multifunktionella karmstolen Fendo, som nu varieras än mer när underredet av massivt trä kompletterar tidigare underreden. Ett nytt klassiskt drag åt en karmstol som gillar omväxling, helt enkelt.

Jeffersson - 2-sits soffa
by Stefan Borselius
Den grafiska formen med sina omvända vinklar. På fyra ben eller två medar. Som fåtölj eller soffa – eller båda tillsammans. När serien Jeffersson nu får en tvåsitssoffa är det en välbekant möbelgrupp som kompletteras. Med samma naturliga närvaro och lika självklar i rummet som de andra i serien. Bara lite större. Bara lite mindre. Eller alldeles lagom.

2020-09-15

Glad sommar!

Glad sommar!

Skandiform önskar er en fin sommar!
Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2020-07-03

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Från ett experimentellt projekt till ett annat. Nu vänder Skandiform och designern Margot Barolo upp och ned på det traditionella sättet att samarbeta. Och utvecklingsresan blir öppen för alla att följa. 

Läs mer om Barolo Project här!

 

2020-06-25

Information till partners och kunder (COVID-19)

Information till partners och kunder (COVID-19)

 

Kära partners, kunder och vänner.

Hela världen håller just nu på att hantera den stora hälsoutmaningen som orsakats av Corona-virus (COVID-19). Våra anställda, partners och kunders hälsa är vår högsta prioritet och vi vill därför uppdatera dig om hur vi hanterar det här på Skandiform.

Vår verksamhet fortsätter att fungera som vanligt och våra fabriker och leverantörer producerar enligt plan. Vi följer och implementerar hälsoriktlinjerna från World Health Organization (WHO) när det gäller anställda och besökare vid alla våra anläggningar och showrooms. Vårt resande är fortsatt begränsat och vi väljer i stor utsträckning andra sätt att kommunicera och hantera frågor.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi finns här för dig.

Mer information om ditt närmaste showroom eller kontor finns här.

På uppdrag av hela vårt team,
Bengt Persson CEO, Skandiform AB

2020-03-17

Kreativa nyheter med en ombonad känsla.

Kreativa nyheter med en ombonad känsla.

Flexibla sätt att mötas lägger grund för kreativitet. Och en ombonad känsla gör egentiden mer värd. Med nya kombinationer och innovativa lösningar fortsätter vi att skapa mötesplatser som kan anpassas till just dig, just idag. Genomtänkta lösningar där funktion och karaktär går hand i hand. Och där lugn harmoni ger utrymme för inspiration.

Produktnyheter 2020

Bolero - Ny soffserie
by Nina Jobs
Bekvämlighet och mode möts när den nya soffserien Bolero intar rummet. Tidlös men steget före. Med sin mjuka form och sina olika lager kombinerar Bolero ett unikt uttryck med känslan av att komma hem. Oavsett var den finner sin plats.

Twig - Ny trästol
by Johannes Lindner
Med en mjukt välvd sits och ett ryggstöd som avslutas i den pinne som gett stolen sitt namn passar stolen Twig in i alla miljöer som kräver flexibla lösningar. Naturlig design och praktisk funktion –minimalistiska Twig är en stol som både smälter in och sticker ut. När funktion och innovation möts får dessutom väskan en egen plats.

Spino - Nya raka delar
by Stefan Borselius
En ny rak del skapar nu ännu fler möjligheter att bygga om och bygga ut den slingrande ryggraden utan slut. Med rygg eller utan. Monokrom eller brokig. Och nu också rät eller böljande. Med modulsoffan Spino är det bara fantasin som sätter gränserna. Åtminstone så länge rummet räcker till.

Soft Top - Nya sittmöjligheter
by Brad Ascalon
När familjen Soft Top nu får tillökning är det ingen liten skara som gör de tidigare fyra stolarna sällskap. Med två nya barstolar och tre nya bänkar – där en bordsskiva binder samman en av bänkarna – gör Soft Top vardagens pauser ännu lite enklare. Ännu lite bekvämare.

2020-02-11

Produktnyheter 2019

Produktnyheter 2019

Med årets nyheter vill Skandiform bidra till den där svårdefinierade känslan som utgör skillnaden mellan ett vanligt rum och en kreativ mötesplats. Vi gör det med hjälp av helklädda stolar i vackra material, oslagbar komfort, kontraster, smarta lösningar och… den där känslan.

Nestor modulsoffa - nya delar
Design: Lars Hofsjö

Nestor modulsoffa erbjuder oändliga möjligheter; från en fristående sittpuff till varierande sittytor i olika färgkombinationer, längder och bredder. Nestor har ett nätt uttryck, tar liten plats och erbjuder hög komfort.Nestor består av tre sittdelar och åtta olika ryggdelar som kan kombineras enligt eget önskemål. Välj mellan medunderrede i två olika höjder eller ben. Komplettera med armstöd och el/USB.

Aplomb bord   
Design: Everything Elevated

Nya Aplomb konferensbord smälter fint in i olika miljöer och kan beställas med tre olika toppskivor, infällt fack med underliggande box för data- och elsladdar, inbyggd eldosa samt cut out. Bara det faktum att ett bord med så tunga egenskaper vilar på en så nätt fot, är värt att konferera om!

Fendo stol/fåtölj  
Design: Stefan Borselius

Med Fendo har Stefan Borselius lyckats med konststycket att komprimera komfort! Den uppsvängda sitsen ger tillsammans med det rundade ryggstödet en fåtöljs komfort, samtidigt som storleken och glipan mellan rygg och sits ger intryck av en nätt liten stol.

Primo bord  
Design: Stefan Borselius

Få bord kan utmana Primo som det mest mångsidiga på marknaden, och ändå bjuder det också på en diskret elegans. Ytorna på bordet reflekterar underredets fasningar som övergår till en rund pelare och nätt fot. Med hela 18 olika storlekar, former, material, höjder och färger att välja bland, så finns det inga gränser för hur prima Primo passar in överallt! 

Deli barpall med metallstativ   
Design: Thomas Pedersen

Deli barstol är mjuk och organisk i sin form, och en populär modell sedan tidigare, men kombinationen med det nya stålstativet som underrede ger den en helt ny känsla. Kanske är det kombinationen av mjukt och hårt som skapar en känsla av modern, men samtidigt väldigt inbjudande, design?

Timeout stol med trästativ   
Design: Thomas Pedersen

Timeout blev snabbt en ny favorit när den lanserades förra året, främst på grund av komfort i en sällsynt bra kombination med tilltalande design. Utan att sticka ut så är Time out helt enkelt svaret på väldigt många olika behov och miljöer. Den nya valmöjligheten att få stolen med träben av ek eller ask istället för stålstativ, mjukar upp intrycket ytterligare.

Timeout stol med hjulstativ 
Design: Thomas Pedersen

Timeout är den perfekta konferens- och mötesstolen eftersom den kombinerar ett nätt format och stilren design med verklig komfort. Men vi nöjde oss inte med det, utan ville addera maximal flexibilitet också! Sagt och gjort; nu finns Timeout på hjul.

2019-09-10

Insperior Göteborg 26 aug

Insperior Göteborg 26 aug

Välkommen att besöka oss på Insperior i Göteborg den 26 augusti 2019. Vi ses på Clarion Hotel Post!

Läs mer om Insperior på www.insperior.se
Här registrerar du din anmälan.

INSPERIOR 26 augusti 2019
Clarion Hotel Post kl. 15.00-20.00
Drottningtorget 10, Göteborg 

2019-08-21

Vårvisning på Studio L6

Vårvisning på Studio L6

Nu är det vår igen...i alla fall på Studio L6!

Torsdagen den 7 mars finns alla utställare på plats med spännande nyheter från årets möbelmässa.

Du kan välja att komma på lunch 
eller lite mat på kvällen.
Naturligtvis står kaffet framdukat hela dagen.

 

Varmt välkommen!

2019-02-21

God Jul

God Jul

...och ett riktigt Gott Nytt År!

Under jul- och nyårshelgen håller vi stängt 24/12 - 1/1.

I år satsar vi lite extra på barnen! Tyvärr är det allt för många barn i världen som utsätts för våld, tvingas arbeta eller dör av sjukdomar som går att bota. Vi vill vara med och ändra på det. Därför köpte vi julklappen hos Rädda Barnen.

2018-12-12

German Design Award 2019

German Design Award 2019

Vi kan stolt meddela att årets nyhet Soft Top stol (design Brad Ascalon) har tilldelats German Design Award 2019!

German Design Award är det största och viktigaste internationella priset från German Design Council. Priser delas ut till högkvalitativa produkter och projekt från produkt- och kommunikationsdesign, personligheter inom design samt nykomlingar för banbrytande bidrag till den tyska och internationella designsfären.

Se mer av Soft Top >>

2018-11-23

Orgatec 23-27 okt

Orgatec 23-27 okt

Kom och träffa oss på Orgatec i Köln den 23-27 oktober.

Vi finns i Hall 9 / B10 tillsammans med Kinnarps, Materia, NC Nordic Care, Drabert och Martinstoll.

Temat i montern är OPEN FOR CHANGE där vi presenterar lösningar för framtidens kontor. 

Välkommen!

2018-10-23

pop-up showroom Malmö 5-6 sep

pop-up showroom Malmö 5-6 sep

Välkommen att besöka oss i vårt pop-up showroom på Studio i Malmö den 5-6 september!

Då sätter vi upp en tillfällig utställning tillsammans med Materia, NC Nordic Care, Kvadrat, Gabriel, Création Baumann och Ogeborg.

Varmt välkommen!

2018-09-04

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
;