Din webbläsare är föråldrad. Vi rekommenderar att du laddar ner en nyare version.
Google Chrome , Internet Explorer 11 , Firefox

Aktuellt


Höstnyheter 2021

Höstnyheter 2021

Lyckliga återseenden och helt nya vänner. I höst blir det färgglatt mingel.

Både nya bekantskaper och familjära vänner knackar på dörren när höstens nyheter vill ses och umgås. Det blir ett lekfullt mingel där samhörigheten uttrycks i skandinaviska färger och i lekfulla, mjuka former.

Innovation och tradition möter kreativitet i ett kretslopp som aldrig tar slut. Och mötet mellan hållbarhet, ergonomi och design bjuder in till såväl långsittning som mingel. Som det otvungna och inbjudande umgänget kräver.


D2 stol och karmstol by Stefan Borselius
Ingen kan missa när tvådelade D2 tar plats i rummet. I återvunnen plast och hampa bjuder den luftiga designen och naturliga känslan in till att enkelt ställas fram, staplas på höjd eller hängas över bordskanten.

I genomgående plast. Som halvklädd. Som helklädd, i kontrasterande färger. Med karm – eller utan. D2 rör sig med lätthet i alla miljöer, både högljudda samtal och möten i stillhet.

Tinnef nya bordsskivor by Charlotte von der Lancken
När frukosten är slut får yoghurtförpackningen nytt liv och blir till ett unikt och uppmärksamhetssökande bord. Vit bordsskiva, med inslag av silvrig folie. Stativ i klassisk ask eller ek. Eller såväl skiva som stativ i trä.

Är det skräp eller material? Nytt eller gammalt? Svaret är både och. Och tillsammans med färgglada kusiner från återvunna plastflaskor blir familjen Tinnef ett naturligt samtalsämne runt bordet.

Canard stol by Lars Hofsjö
Lekfulla canard lever upp till sitt franska namn – likt en anka ser den ut att utmana balanssinnet. Men med sin eleganta metallram med sits i ljus ask är Canard både stabil och bekväm. Nätt, stapelbar och upphängningsbar finner den sin plats i alla miljöer. I olika färger eller samma – canard är ett naturligt samtalsämne. När inte stolen håller låda i sin egen prakt.

Deep forest - 2 nya mönster by Nina Jobs
När sommarskogen nu får sällskap skapas helt nya trädkronor att vila blicken på. En glesare vinterskog? En lite tätare vårskog? Eller en blandad, precis som det brukar vara. I naturens harmoni dämpas röster och med skogens alla färger tillgängliga blir bakgrunden just som den ska vara – behaglig, utan att ta plats.

Lola stol by Margot Barolo
Lola är kompisen att lita på, och luta sig mot. Trubbigt vänlig till utseendet – och personligheten är både inkluderande och humoristisk. En karaktär, med sina fina detaljer, gedigna sömnad och omsorgsfulla veck. Men också bekväm och lättsam. Med olika tyger, färger och material kan Lola förvandlas till kameleonten i rummet – eller ta plats som blickfång.

 

2021-09-15

Roadshow

Roadshow

I höst åker Kinnarps, Materia, NC och Skandiform ut på en gemensam turné. Temat är samarbete under parollen ”Make room for collaboration”. Tanken är att varumärkena inom gruppen ska skapa plats för nya idéer och samtalsämnen i ett kollaborativt forum.

Under turnén kommer man att inspirera med höstens produktnyheter, bjuda in till samtal och diskutera intressanta spaningar.

Turnéplan för roadshow ”Make room for collaboration”:

2021

Jönköping 5 okt
Linköping 7 okt
Göteborg 12 okt
Halmstad 14 okt
Örebro 19 okt
Västerås 21 okt
Växjö 26 okt
Stockholm 29 okt
Oslo 4 nov
Gävle 9 nov
Sundsvall 11 nov
Umeå 16 nov
Luleå 18 nov
Malmö 26 nov
Trollhättan datum kommer inom kort
Lidköping datum kommer inom kort
Polen 8 dec
Kinnarp

datum kommer inom kort

Helsingborg datum kommer inom kort

2021

Bröndby datum kommer inom kort
Geneve och Zurich datum kommer inom kort
Germany datum kommer inom kort

2021-10-04

Glad Sommar

Glad Sommar

Skandiform önskar er en fin sommar! Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2021-07-05

Nyheter 2021

Nyheter 2021

Syskon. Kompisar. Gemenskap. Nu våras det för familjerna.

Rullande hjul, mjuka former och lekfulla blickfång. I vårens nyheter är det småsyskonen och kompisarna som tar plats. Genom familjära bekanta i ny innovativ design fortsätter vi att skapa platser för rörelse och eftertanke, kreativitet och paus. Med samma fokus på hållbara material och ergonomiska lösningar kompletterar vi omtyckta familjer med nya tillskott. Så att möten kan uppstå. Erfarenheter delas. Och gemenskap aldrig är längre än några steg bort.

Nyheter - Vår 2021!
Deli lounge/fåtölj - by Thomas Pedersen
Prisbelönta Deli breder ut sig. På djupet, på bredden, i klädseln och i loungen. En fåtölj med tillbakalutat självförtroende. Där den tvådelade designen möjliggör unika färguttryck, den helklädda ryggen ger en känsla av helhet och den mjuka formen bjuder in till att pausa en stund. Eller lite längre.

Bolero sittpuff - by Nina Jobs
En sittpuff, en fotpall, ett småsyskon som kräver sin uppmärksamhet. När soffserien Bolero får tillskott är det den lilla möbeln med ett helt eget uttryck som tar plats i rummet. Lite lättare, lite nättare än storasyskonen. Som smälter in bland de andra, med samma färg och ram. Eller som sticker ut med den lekfulla motsatsen.

Soft Top stol och barstol på hjul - by Brad Ascalon
Stå, sitt, rulla fram och rulla undan. När Soft Top får hjul får kreativa möten fart. Med sitt enkla och unika formspråk passar Soft Top in de flesta miljöer. Med sin flexibla konstruktion har den en självklar plats överallt där aktivitet och rörlighet blandas med koncentration och lugn. På hemmakontoret framför skärmen. Med kollegorna på arbetsplatsen. I workshopen där nya idéer ska växa fram.

Isa puff - By Louise Hederström
Låglandskap, kullar och berg. Med sittbänken Isa följer naturens skiftande former med in i rummet. Nu också i mindre format, när den nya sittpuffen gör entré med sin nättare karaktär. Lätt att flytta runt. Enkel att placera. Och med samma inbjudande inställning till spontana möten och avslappnade samtal som sin större partner med samma namn.

Matsumoto laptop - by Claesson Koivisto Rune
Säg hej till Matsumoto laptopbord, den flexibla uppassaren som alltid har en hjälpande yta på plats. En ny personlighet, lika enkel att ha att göra med som resten av familjen. 

Aplomb bord i höjd 90 - by Everything Elevated
Aplomb är en flexibel bordsserie utformad för att enkelt kunna anpassas till olika miljöer och behov. Bordet har en diskret design genom sitt stilrena och homogena formspråk. Nu kompletteras serien med höjd 90 cm.

 

2021-02-05

German Design Award 2021

German Design Award 2021

Vi är glada och stolta att meddela att två av årets nyheter Soft Top bänk (design Brad Ascalon) och Twig stol (design by Johannes Lindner) har vunnit det prestigefyllda designpriset German Design Award 2021.

Soft Top - Winner in the category Excellent Product Design - Furniture

Juryns motivering: "The furniture appears very sturdy thanks to its subframe made of steel pipe, yet still pleasantly light – an impression that is further underlined by the plain upholstered seats and discreet colours."

TwigWinner in the category Excellent Product Design - Furniture

Juryns motivering: "The back rest closes with a horizontal rod whose ends project markedly. An original design idea, which has a practical use, e.g. as bracket or handle and endows the minimalist chair with a feature that renders it unmistakeable."

 

 

2020-10-19

Höstnyheter 2020

Höstnyheter 2020

Hållbart återbruk, skiftande landskap och urbana stråk.

I höstens nyheter länkar vi samman naturens kretslopp med det mänskliga mötet och pålitlig kvalitet med ny inspiration. Vare sig det är självständiga uppstickare eller familjära nytillskott skapar höstens nyheter platser där nya sätt att mötas kan växa fram. Där mjuka former i samklang ger utrymme åt fria tankar, och där innovativa blickfång skapar grund för kreativ stimulans.

Nyheter höst 2020

Allé - Växtavdelare
by Kauppi & Kauppi
Inomhus blir utomhus när den lekfulla växtavdelaren Allé släpper in naturen i rummet med sina levande växter på olika höjder. Med inspiration från det skånska landskapets alléer och pilevallar kan Allé smälta in eller stå i ensamt majestät, repeteras i långa rader eller bilda gröna blickfång. Visa vägens riktning – eller locka till kaffepaus på det lilla bordet under ett grönskande tak.

Tinnef - litet bord i två höjder
by Charlotte von der Lancken
Historien sätter avtryck när återvinning blir design och plastavfall får nytt liv i det nya Tinnef bord. Ett bord som tar plats i rummet och låter runda former mötas i en explosion av ursprungets färger. Bordsskiva i 100% återvunnen plast, i två olika höjder och med ett mönster präglat av plastflaskor i ny skepnad är varje bord en unik upplevelse i miljömässig innovation. En möbel som är redo att visa upp sig. Ivrig att berätta sin historia, med en föraning om framtiden.

Matsumoto mini - ett sidobord helt i metall
by Claesson Koivisto Rune
I den japanska staden Matsumoto föddes ett bord för två. Nu gör småsyskonen entré i den variationsrika bordsserien. Med nya storlekar, varierande former och ett lite annorlunda temperament. Möt avlastningsbordet Matsumoto mini, den färgglada godisbiten som lyfter humöret.

Fendo - nytt träunderrede
by Stefan Borselius
Bekvämlighet på liten yta. Nätthet i en gedigen stol. Mjuka linjer med en tillåtande glipa i ryggen. Förmågan att genom olika material och färger passa in i alla miljöer. Allt får plats i den multifunktionella karmstolen Fendo, som nu varieras än mer när underredet av massivt trä kompletterar tidigare underreden. Ett nytt klassiskt drag åt en karmstol som gillar omväxling, helt enkelt.

Jeffersson - 2-sits soffa
by Stefan Borselius
Den grafiska formen med sina omvända vinklar. På fyra ben eller två medar. Som fåtölj eller soffa – eller båda tillsammans. När serien Jeffersson nu får en tvåsitssoffa är det en välbekant möbelgrupp som kompletteras. Med samma naturliga närvaro och lika självklar i rummet som de andra i serien. Bara lite större. Bara lite mindre. Eller alldeles lagom.

2020-09-15

Glad sommar!

Glad sommar!

Skandiform önskar er en fin sommar!
Vi har öppet hela sommaren med något reducerad bemanning.

2020-07-03

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Skandiform och Margot Barolo bjuder på öppet samarbete

Från ett experimentellt projekt till ett annat. Nu vänder Skandiform och designern Margot Barolo upp och ned på det traditionella sättet att samarbeta. Och utvecklingsresan blir öppen för alla att följa. 

Läs mer om Barolo Project här!

 

2020-06-25

Information till partners och kunder (COVID-19)

Information till partners och kunder (COVID-19)

 

Kära partners, kunder och vänner.

Hela världen håller just nu på att hantera den stora hälsoutmaningen som orsakats av Corona-virus (COVID-19). Våra anställda, partners och kunders hälsa är vår högsta prioritet och vi vill därför uppdatera dig om hur vi hanterar det här på Skandiform.

Vår verksamhet fortsätter att fungera som vanligt och våra fabriker och leverantörer producerar enligt plan. Vi följer och implementerar hälsoriktlinjerna från World Health Organization (WHO) när det gäller anställda och besökare vid alla våra anläggningar och showrooms. Vårt resande är fortsatt begränsat och vi väljer i stor utsträckning andra sätt att kommunicera och hantera frågor.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi finns här för dig.

Mer information om ditt närmaste showroom eller kontor finns här.

På uppdrag av hela vårt team,
Bengt Persson CEO, Skandiform AB

2020-03-17

Kreativa nyheter med en ombonad känsla.

Kreativa nyheter med en ombonad känsla.

Flexibla sätt att mötas lägger grund för kreativitet. Och en ombonad känsla gör egentiden mer värd. Med nya kombinationer och innovativa lösningar fortsätter vi att skapa mötesplatser som kan anpassas till just dig, just idag. Genomtänkta lösningar där funktion och karaktär går hand i hand. Och där lugn harmoni ger utrymme för inspiration.

Produktnyheter 2020

Bolero - Ny soffserie
by Nina Jobs
Bekvämlighet och mode möts när den nya soffserien Bolero intar rummet. Tidlös men steget före. Med sin mjuka form och sina olika lager kombinerar Bolero ett unikt uttryck med känslan av att komma hem. Oavsett var den finner sin plats.

Twig - Ny trästol
by Johannes Lindner
Med en mjukt välvd sits och ett ryggstöd som avslutas i den pinne som gett stolen sitt namn passar stolen Twig in i alla miljöer som kräver flexibla lösningar. Naturlig design och praktisk funktion –minimalistiska Twig är en stol som både smälter in och sticker ut. När funktion och innovation möts får dessutom väskan en egen plats.

Spino - Nya raka delar
by Stefan Borselius
En ny rak del skapar nu ännu fler möjligheter att bygga om och bygga ut den slingrande ryggraden utan slut. Med rygg eller utan. Monokrom eller brokig. Och nu också rät eller böljande. Med modulsoffan Spino är det bara fantasin som sätter gränserna. Åtminstone så länge rummet räcker till.

Soft Top - Nya sittmöjligheter
by Brad Ascalon
När familjen Soft Top nu får tillökning är det ingen liten skara som gör de tidigare fyra stolarna sällskap. Med två nya barstolar och tre nya bänkar – där en bordsskiva binder samman en av bänkarna – gör Soft Top vardagens pauser ännu lite enklare. Ännu lite bekvämare.

2020-02-11

Produktnyheter 2019

Produktnyheter 2019

Med årets nyheter vill Skandiform bidra till den där svårdefinierade känslan som utgör skillnaden mellan ett vanligt rum och en kreativ mötesplats. Vi gör det med hjälp av helklädda stolar i vackra material, oslagbar komfort, kontraster, smarta lösningar och… den där känslan.

Nestor modulsoffa - nya delar
Design: Lars Hofsjö

Nestor modulsoffa erbjuder oändliga möjligheter; från en fristående sittpuff till varierande sittytor i olika färgkombinationer, längder och bredder. Nestor har ett nätt uttryck, tar liten plats och erbjuder hög komfort.Nestor består av tre sittdelar och åtta olika ryggdelar som kan kombineras enligt eget önskemål. Välj mellan medunderrede i två olika höjder eller ben. Komplettera med armstöd och el/USB.

Aplomb bord   
Design: Everything Elevated

Nya Aplomb konferensbord smälter fint in i olika miljöer och kan beställas med tre olika toppskivor, infällt fack med underliggande box för data- och elsladdar, inbyggd eldosa samt cut out. Bara det faktum att ett bord med så tunga egenskaper vilar på en så nätt fot, är värt att konferera om!

Fendo stol/fåtölj  
Design: Stefan Borselius

Med Fendo har Stefan Borselius lyckats med konststycket att komprimera komfort! Den uppsvängda sitsen ger tillsammans med det rundade ryggstödet en fåtöljs komfort, samtidigt som storleken och glipan mellan rygg och sits ger intryck av en nätt liten stol.

Primo bord  
Design: Stefan Borselius

Få bord kan utmana Primo som det mest mångsidiga på marknaden, och ändå bjuder det också på en diskret elegans. Ytorna på bordet reflekterar underredets fasningar som övergår till en rund pelare och nätt fot. Med hela 18 olika storlekar, former, material, höjder och färger att välja bland, så finns det inga gränser för hur prima Primo passar in överallt! 

Deli barpall med metallstativ   
Design: Thomas Pedersen

Deli barstol är mjuk och organisk i sin form, och en populär modell sedan tidigare, men kombinationen med det nya stålstativet som underrede ger den en helt ny känsla. Kanske är det kombinationen av mjukt och hårt som skapar en känsla av modern, men samtidigt väldigt inbjudande, design?

Timeout stol med trästativ   
Design: Thomas Pedersen

Timeout blev snabbt en ny favorit när den lanserades förra året, främst på grund av komfort i en sällsynt bra kombination med tilltalande design. Utan att sticka ut så är Time out helt enkelt svaret på väldigt många olika behov och miljöer. Den nya valmöjligheten att få stolen med träben av ek eller ask istället för stålstativ, mjukar upp intrycket ytterligare.

Timeout stol med hjulstativ 
Design: Thomas Pedersen

Timeout är den perfekta konferens- och mötesstolen eftersom den kombinerar ett nätt format och stilren design med verklig komfort. Men vi nöjde oss inte med det, utan ville addera maximal flexibilitet också! Sagt och gjort; nu finns Timeout på hjul.

2019-09-10

Insperior Göteborg 26 aug

Insperior Göteborg 26 aug

Välkommen att besöka oss på Insperior i Göteborg den 26 augusti 2019. Vi ses på Clarion Hotel Post!

Läs mer om Insperior på www.insperior.se
Här registrerar du din anmälan.

INSPERIOR 26 augusti 2019
Clarion Hotel Post kl. 15.00-20.00
Drottningtorget 10, Göteborg 

2019-08-21

scandinavian sence
SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

SKANDIFORM AB BOX 36 SE-288 21 VINSLÖV SWEDEN
+46 (0)44 855 50 info@skandiform.se

Nyhetsbrev
×
;